Thursday, January 19, 2012

Znak Zid u boji


S obzirom da se cigle prave u dvije boje:crvena i žuta uglavnom.*Da bi se pojaćala sasocijacija na zidovima građavinskih objekata, i tako olakšalo sijećanje na naš znak Zid i poruku koja iza njega stoji.Znak Zid takođe će biti u dvije boje .Jedna verzija crvene cigle,a druga varijanta žute.
U simbolićnoj ravni žuta može biti simbol za Slobodu i Hrabrost.A crvena Krv ubijenih Bošnjaka i Bošnjakinja od neprijateljske ruke.Tokom prošlih ratova u Bosnihercegovini i regiji.Dok bijela treba da bude Mir.Crne fuge za žuti Zid.I bijele ili žute fuge za crveni Zid.
Nama je osnovna namijera i cilj da se vi, kada vidite zid neke kuće ili zgrade sijetite našeg znaka Zid i poruke koja iza njega stoji.Znaći bitno je da simbol formom i bojom bude što slićniji (ili skoro identićan ) prirodnom zidu.**Da bi uzajamna veza mogla da dijeluje.To je interaktivan trojni odnos između :zida,Bošnjaka i Zida.A rećena relacija u neprekidnom kružnom kretanju. Ona daje ogromnu snagu znaku Zid.Uskoro ću vam pokazat simbol u dvije varijante boje.

*ponekad cigla u stvarnosti izgleda kao bijela, ili boja bijele kafe.Ali zato imamo crnu skicu na bijeloj podlozi.
**uvažavajući činjenicu da je identićnost boje skoro pa i nemoguće postić.Zato što se u stvarnosti uvijek razlikuje u nijansama.Mi ćemo koristit dvije osnovne boje crvenu i žutu,kao zamijenu za boje na pravom zidu.

No comments: