Friday, June 10, 2011

BANU


U Novom Pazaru je 9 Juna 2011 godine u organizaciji Glavnog muftije u Srbiji efendije Muamera Zukorlića i podršku Reisa Islamske Zajednice BiH efendije Mustafe Cerića,osnovana Bošnjačka Akademija Nauka i Umijetnosti ,ili skraćeno BANU .Prvi predsijednik BANU za Sandžak i Srbiju sa sijedištem u Novom Pazaru je postao profesor doktor Ferid Muhić .Prvi predsijednik BANU za Bosnuhercegovinu sa sijedištem u Sarajevu je postao Profesor doktor Muhamed Filipović.Pravi ljudi na pravom mijestu - BRAVO!
Akademija Nauka i Umijetnosti temeljna institucija svakog naroda, konaćno je formirana i kod Bošnjaka.9 Juni 2011 godine jeste datum od historijskog znaćaja za Bošnjački narod.Nadam se i vijerujem u to, da okrećemo novu stranicu historije Bošnjaka, svijetlu i sa puno progresa i uspijeha.Stvara se nova era za nove ljude.Ljude koji će mijenjat našu sudbinu u pozitivnom smijeru.
Ovim ćinom efendija Zukorlić potvrđuje ono što mi već duže vrijeme naslućujemo. radi se o jednom o najznaćajnijih Bošnjaka.Čovjeku jakog karaktera ,koji zna šta hoće .A ono što naumi i realizira.
Opširnije o istoj temi vidi na zvanićnom portalu Islamske Zajednice BiH
rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=11214:osnovana--bonjaka-akademija-nauka&catid=253:aktuelnosti-kat&itemid=184

No comments: