Thursday, May 5, 2011

Bošnjačko slovo M.Mudro Bošnjače


Bošnjačko slovo M.Mudro Bošnjače.
“Treba nam sva mudrost ovoga Svijeta da bi smo preživili na ovim prostorima.”Tako sam ja otprilike napisao u jednom blogu.
Sada mislim da je dovoljno da se mi Bošnjaci (pored slova M.) držimo ostalih slova ovoga pisma.I opstajemo sigurno.I ne samo da opstajemo,nego postajemo jaki,superiorni.Razvijamo se u punom dijapazonu ljudskih mogućnosti.
Koja je razlika između :Mudrosti i Lukavosti?Neki ljudi ne vide nikakvu razliku.Ali razlika naravno postoji i to golema .Lukavost je naćin kako da nekoga prevedete žednog preko vode.U svrhu konkretizacije određenih namjera.Sa lukavošću možete postić maksimalan ućinak uz minimalan napor.
A Mudrost,mudrost je pametan redosljed poteza,koji sigurno i na najoptimalniji naćin dovodi do uspijeha.Nama nije potrebna akademsko filozofska mudrost ezoterićnih doktrina,daleko od stvarnosti.Bošnjacima je neophodna empirijska praktićna mudrost svakodnevnog života.Koja vodi do uspiješne realizacije naših zacrtanih ciljeva.Da bi bijo mudar čovijek mora da ući na iskustvu tuđem i iskustvu svome.On je obavezan razmatrat prošlost u komparaciji sa sadašnjošću, i na premisi toga predviđat budućnost.Svakako to predviđanje ne smije biti šalabajzersko na podlozi dobrih želja i neozbiljnih pretpostavki.Ono mora da se zasniva na temelju čvrstog sistema logike analitičkog razmišljanja i egzaktnih ćinjenica.Sada vama to možda izgleda suviše naućno. Ali kada razvijemo dobar program ućenja bošnjačkog pisma,koji će stajat iza slova M. naprimjer.Onda će te uvidit da je sistem sasvim jednostavan i efektan.Stepenovan od najjednostavnijih do složenih primjera.Zavisno od uzrasta.Dijeca će postat zaista mudra.Vremenom će izrast u jake i superiorne lićnosti.Koji će saćinjavat naciju zavidne snage i kvaliteta ,odnosno mogućnosti.
MyFreeCopyright.com Registered & Protected

No comments: